Eigenwies deel 3

We zijn alweer bij het laatste deel van mijn verhaal.

Ik had twee weken geleden al verteld over mijn start als freelancer.
Vanaf eind 2009 ben ik freelancer. In de afgelopen zeven jaar heb ik echt heel veel scholen van binnen gezien. Klik hier voor mijn CV. Ik heb schooljaren gehad, waarin ik op vier of vijf verschillende scholen heb lesgegeven. Ik heb dit altijd met heel veel plezier gedaan.

In 2012 is mijn oudste dochter geboren. Mijn ouders wonen in Zaandam en ik dus in Groenlo. Dat is ongeveer twee uur rijden. Ik wilde graag dat mijn ouders en mijn dochter elkaar goed zouden leren kennen. Vanaf haar geboorte werkte ik dan ook twee dagen in de week wat dichter in de buurt van Zaandam. Dat was een groot voordeel van freelancen. Mijn ouders pasten dan op mijn dochter. We gingen maandagavond naar Zaandam en kwamen woensdagavond weer thuis.

In 2015 raakte ik zwanger van mijn jongste dochter, die in 2016 is geboren. Het werd toen al duidelijk dat we niet meer twee dagen per week naar Zaandam konden gaan. Twee dagen en twee nachten op twee kinderen passen zou erg vermoeiend zijn voor mijn ouders.

Tijdens mijn zwangerschap werkte ik op een mbo. Ik vond de doelgroep echt heel leuk. Vooral de mensen die een baan hadden en zich daarnaast bijschoolden. Wat waren deze mensen enthousiast en gemotiveerd! Ik was zowaar hele lessen aan het uitleggen. Opdrachten werden altijd serieus gemaakt en ook met het nakijken werd goed meegedaan. In het voortgezet onderwijs, heb je altijd wel leerlingen in een klas zitten die niet intrinsiek gemotiveerd zijn. Op het mbo waren ze allemaal intrinsiek gemotiveerd. Dat was echt een hele andere manier van lesgeven. Ik wist dat ik met deze doelgroep meer wilde doen, alleen niet in dienst van een school.

Dit jaar ben ik me naast mijn werk op een middelbare school gaan richten op een programma voor mbo’ers. Ik krijg niet alleen vragen van particulieren, maar ook van ondernemers. Ik heb zoveel vragen gehad van ondernemers, dat ik mijn diensten voor hun op een aparte website heb staan: http://www.nederlandsvoorondernemers.nl Op deze website verwijder ik dan ook de diensten voor ondernemers. Zo zie je hoe je je altijd blijft ontwikkelen. Ik vind de ontwikkeling van mijn bedrijf echt een leuk proces, waar ik dus middenin zit!

Aangezien dit mijn laatste werkweek is op de school waar ik nu werk en ik komend weekend naar het Business Bootcamp ga, zal mijn volgende blog pas weer over twee weken verschijnen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *